De Droomkoffer

De Droomkoffer is een eenvoudige, kleinschalige, laagdrempelige, ambachtelijke schaduwtheaterkoffer, die je overal mee naar toe kunt nemen. Hij past op elke tafel en is ook bij daglicht te gebruiken. Er kunnen voorstellingen mee gespeeld worden. Er kunnen ook workshops mee gegeven worden om kennis te maken met allerlei kunstdisciplines als vormgeving, kleurgebruik, lichteffecten, beweging, geluid, zang en muziek, vertelkunst, poppenspel en schaduwtheater. Hij is niet zwaar en makkelijk op te slaan.


We gaan tien Droomkoffers bouwen met poppenspelers die met ouderen willen werken en mensen die reeds in de ouderenzorg werken. Vervolgens gaan we workshops geven voor ouderen en kinderen samen bij voorkeur in de centrale ruimte van het zorgcentrum. Een serie van vier workshops sluiten we af met een presentatie in het zorgcentrum.


Het project De Droomkoffer is intergenerationeel, interdisciplinair en wil de samenwerking tussen verschillende organisaties als zorg, cultuur, welzijn en onderwijs versterken.


Een uitwisseling tussen Stichting Droomtheater en Zwier/Opendoek januari 2015 - december 2015.


Met financiƫle ondersteuning van Deelgemeente Feijenoord, Fonds voor Cultuurparticipatie en Beste Buren.

droomtheater